Βιογραφικό

Ο ιατρός Τζάμος Γρηγόριος του Σταύρου γεννήθηκε στην Πρέβεζα το 1982. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Λίαν Καλώς, 2006).

Μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας και της υπηρεσίας υπαίθρου στην Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, ειδικεύθηκε στην Οφθαλμολογία στα νοσοκομεία Hairmyres της Γλασκώβης και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αθηνών. 

Είναι κάτοχος του Πανευρωπαϊκού Διπλώματος Οφθαλμολογίας FEBO κατόπιν εξετάσεων (Παρίσι 2016).

Έχει εξειδικευθεί στην Παθολογία Αμφιβληστροειδούς & Ραγοειδούς στην Πανεπιστημιακή Κλινική St James  του Leeds,του μεγαλύτερου νοσοκομείου στην Ευρώπη. (Fellowship in Medical Retina & Uveitis, NHS Leeds Teaching Hospitals).

 

Woman at doctor

Εκεί είχε την ευκαιρία να συμμετέχει σαν ερευνητής σε πληθώρα κλινικών μελετών (Clinical research) όπως: LEAVO, INJECT, CLARITY, UK BIOBANK και να συλλέξει από τους πρώτους δεδομένα για την οφθαλμική  χρήση των φαρμάκων ocriplasmin και  aflibercept.

Υπό την καθοδήγηση του Διευθυντή του Martin McKibbin, υπεύθυνου του Βρετανικού Κολεγίου Οφθαλμιάτρων για τα γενετικά νοσήματα, απέκτησε ευρεία εμπειρία σε όλο το φάσμα των γενετικών οφθαλμικών νόσων.

Ακολούθως ολοκλήρωσε με διάκριση την μεταπτυχιακή ειδίκευση στον Καταρράκτη & την Διαθλαστική χειρουργική του Πανεπιστημίου Ulster (Postgraduate Diploma with Distinction in Cataract & Refractive Surgery, Ulster University International ) με αναγνώριση από το Βρετανικό Κολέγιο Οφθαλμιάτρων.

Εργάστηκε σαν επιμελητής στα νοσοκομεία Wakefield & Chesterfield στα τμήματα Κερατοειδούς, Γλαυκώματος, Παιδοοφθαλμολογίας, Αμφιβληστροειδούς και Καταρράκτη και εν συνεχεία επί 3ετία στην Πανεπιστημιακή κλινική του νοσοκομείου Hairmyres της Γλασκώβης στα τμήματα  Παθολογίας Αμφιβληστροειδούς, Πλαστικής Οφθαλμού και Γενικής Οφθαλμολογίας.

Εκεί είχε την ευκαιρία να εξειδικευθεί στην Οφθαλμοπλαστική χειρουργική & Ογκολογία (Oculoplastics & Ocular Oncology, NHS Lanarkshire) υπό την καθοδήγηση του Διευθυντή του Shahrier Nabili.

Είναι υπεύθυνος εκπαίδευσης στην Οφθαλμολογία των φοιτητών Ιατρικής, ειδικευόμενων οφθαλμιάτρων του West of Scotland rotation και των φοιτητών Οπτομετρίας του Caledonian University της Γλασκώβης.

Είναι μέλος του Βασιλικού Κολεγίου Οφθαλμιάτρων του Ηνωμένου Βασιλείου (Royal College of Ophthalmology).

Έχει εκπαιδευτεί στις εφαρμογές Αισθητικής Ιατρικής  στην κλινική Derma Medical Clinic του Λονδίνου, μια από τις πιο αναγνωρισμένες παγκοσμίως στον τομέα της κοσμητικής ιατρικής.

Από τον Ιούνιο του 2019 κατέχει την θέση του Διευθυντή Διαθλαστικής και Οφθαλμοπλαστικής Χειρουργικής (Consultant in Refractive & Oculoplastic Surgery) της κλινικής Optical Express της Γλασκώβης, του μεγαλύτερου παρόχου διαθλαστικής χειρουργικής στη χώρα, και εκτελεί χρέη επισκέπτη χειρουργού στις αντίστοιχες κλινικές του Newcastle και Dundee.

Πρόσφατα έχει ξεκινήσει συνεργασία με οφθαλμοχειρουργικές κλινικές της Ελλάδας, στην Αθήνα και την ιδιαίτερη πατρίδα του στη Δυτική Ελλάδα.

Εξειδικεύσεις

  • Παθολογία Αμφιβληστροειδούς,Γενετικών νόσων & Οφθαλμικών Φλεγμονών
  • Καταρράκτης & Διαθλαστική Χειρουργική
  • Οφθαλμοπλαστική & Οφθαλμική Ογκολογία

Μέλος

  • Βασιλικού Κολεγίου Οφθαλμιάτρων Ηνωμένου Βασιλείου
  • Ευρωπαϊκής Εταιρείας Οφθαλμολογίας
  • Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καταρράκτη & Διαθλαστικής Χειρουργικής

Ειδικές οικονομικές προσφορές συνεργατών οπτικών

σε απλά γυαλιά οράσεως και συνδυασμένα γυαλιά ηλίου μέχρι 10 βαθμών μυωπίας (100€) –
Πολυεστιακα γυαλιά (200€)