Υπηρεσίες

Ο ιατρός στοχεύει στην προώθηση των αρχών της προληπτικής οφθαλμολογίας και στην έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση και θεραπεία των οφθαλμικών παθήσεων σε όλο τους το φάσμα.

Η προσέγγιση του προβλήματος του ασθενούς γίνεται με βάσει τους κανόνες της Αποδεικτικής Ιατρικής (Evidence-based Medicine) και σύμφωνα με τα δοκιμασμένα πρωτόκολλα θεραπείας (Guidelines / Treatment Protocols) του Βρετανικού Κολεγίου Οφθαλμιάτρων και της Ευρωπαϊκής Οφθαλμολογικής Εταιρείας.

Η μακροχρόνια εμπειρία και η συνεχής τριβή με τις νεότερες εξελίξεις σε μεγάλα νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου παρέχουν τη δυνατότητα αντιμετώπισης των πλέον εξειδικευμένων περιστατικών

Διαγνωστικές Υπηρεσίες

Με λήψη οπτικής οξύτητας, αντικειμενική και υποκειμενική διάθλαση, βιομικροσκόπηση στη σχισμοειδή λυχνία, τονομέτρηση, γωνιοσκοπία, βυθοσκόπηση με μυδρίαση.

Για εκτίμηση παθήσεων κερατοειδούς, έλεγχο εκτροπών υψηλής τάξης,προεγχειρητικό έλεγχο διαθλαστικού χειρουργείου

Για ακριβή διάγνωση, παρακολούθηση της πορείας και της ανταπόκρισης στη θεραπεία σε μικροσκοπικό επίπεδο (της τάξης μm) όλων των ευαίσθητων δομών του οφθαλμού. Επίσης για τεκμηρίωση αλλοιώσεων σε περιπτώσεις ιατροδικαστικού χαρακτήρα (τραυματισμός σε χώρο εργασίας,μετά από επίθεση, αιτήσεις σε υγειονομικές επιτροπές)

Για έλεγχο περιφερικής όρασης σε ασθενείς με γλαύκωμα, νευρολογικές παθήσεις (εγκεφαλικά επεισόδια, όγκοι, σκλήρυνση κατά πλάκας), έλεγχο οδηγικής ικανότητας με διόφθαλμο πεδίο τύπου Esterman.

Με εξέταση κορικών αντανακλαστικών, χρωματικής αντίληψης, περιφερικής όρασης, οφθαλμοκινητικότητας, ευαισθησίας αντίθεσης, εγκεφαλικών συζυγιών.

Με ορθοπτική μελέτη, διαθλαστικό έλεγχο, βιομικροσκόπηση, βυθοσκόπηση με μυδρίαση, Έλεγχος αμβλυωπίας ( τεμπέλικου ματιού) – ασυμπτωματικής ραγοειδίτιδας σε νεανική ιδιοπαθή αρθρίτιδα.

Με σταδιοποίηση διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας,OCT ωχράς κηλίδας και οπτικού νεύρου.

Με έλεγχο οπτικών πεδίων,OCT οπτικού νεύρου & γωνίας προσθίου θαλάμου,τονομέτρηση, γωνιοσκοπία, παχυμετρία.

Με Schirmer’s test, ΤBUT, βιομικροσκόπηση, τεστ βατότητας ρινοδακρυϊκού πόρου

Ραγοειδίτιδα, Σκληρίτιδα, Επισκληρίτιδα, Φλεγμονές Κόγχου, Αγγειίτιδα με συμπληρωματικό αιματολογικό, βιοχημικό, ανοσολογικό και απεικονιστικό έλεγχο.

Με πρωτοπαθείς – δευτεροπαθείς εντοπίσεις στον χοριοαμφιβληστοειδή ,στον πρόσθιο οφθαλμό και την περιοφθάλμια περιοχή.

Ασθενείς που λαμβάνουν Ταμοξιφένη ( Nolvadex) , Υδροξυχλωροκίνη (Plaquenil), Ισονιαζίδη, Τοπιραμάτη, Δεσφεριοξαμίνη. Με OCT- οπτικά πεδία.

Οπτικών – Φακών επαφής. Γνωματεύσεις για υγειονομικές επιτροπές, δίπλωμα οδήγησης, άδεια εργασίας.

Επεμβατικές υπηρεσίες

Διόρθωση μυωπίας, υπερμετρωπίας, αστιγματισμού, πρεσβυωπίας, επιφανειακών αλλοιώσεων κερατοειδούς με τελευταίας γενιάς femtosecond laser χωρίς χρήση μηχανικής λεπίδας,γρήγορα και ανώδυνα. Χειρουργεία LASIK, LASEK, PRK, PTK ανάλογα με τα ευρήματα του προεγχειρητικού ελέγχου και τις προτιμήσεις του ασθενούς.

Αφαίρεση καταρράκτη μέσα από πολύ μικρή τομή χωρίς ράμματα.Δυνατότητα χρήσης μονοεστιακού (απλού) ενδοφακού, τορικού ενδοφακού για διόρθωση προϋπάρχοντος αστιγματισμού ή πολυεστιακού ενδοφακού για απαλλαγή από γυαλιά μετεγχειρητικά σε κατάλληλα επιλεγμένους ασθενείς. 

Σταθεροποίηση κερατόκωνου / εκτασιών κερατοειδούς με θεραπεία cross-linking, έγχυσης ριβοφλαβίνης και UV ακτινοβολίας

Αφαίρεση περίσσειας δέρματος και προπίπτοντος λίπους (σακούλες) βλεφάρων μέσω μικρών τομών χωρίς μετεγχειρητικές ουλές λόγω ανατομικής θέσης τομών.

Εκτομή σε καλοήθη και κακοήθη μορφώματα των βλεφάρων και πλήρης αισθητική, πλαστική αποκατάσταση με χρήση, δερματικών και μυοδερματικών μοσχευμάτων και κρημνών.

Με τη μέθοδο της ταρσικής ταινία χωρίς εμφανείς μετεγχειρητικές ουλές λόγω ανατομικής θέσης τομών .Δύναται να συνδυαστεί εύκολα με ταυτόχρονη βλεφαροπλαστική για μέγιστο αισθητικό αποτέλεσμα.

Ανάλογα με τον τύπο γλαυκώματος μπορεί να χρησιμοποιηθούν διαφορετικοί τύποι laser για το κατάλληλο θεραπευτικό αποτέλεσμα.
Το SLT μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν πρώτη θεραπεία ,αποφεύγοντας τη χρήση κολλυρίων σε πρωτοπαθή γλαυκώματα ανοικτής γωνίας και ορισμένα δευτεροπαθή (ψευδοαποφολιδωτικό, χρωστικοφόρο). Το YAG στα κλειστής γωνίας και χρωστικοφόρα και το ALPI στο σύνδρομο iris plateau.To Cyclodiode συνήθως σε προχωρημένα ,αρρύθμιστα γλαυκώματα με χαμηλό δυναμικό όρασης όπως τα νεοαγγειακά.

Ανάλογα με το στάδιο και την εντόπιση αλλοιώσεων το Argon laser χρησιμοποιείται στην περιφέρεια για περιορισμό των αναγκών σε οξυγόνο/περιχαράκωση ρωγμών ή στην κεντρική περιοχή του αμφιβληστροειδούς σε χαμηλότερη ισχύ για τη μείωση της διαρροής υγρού από παθολογικά αγγεία.

Χρησιμοποιούνται σαν σκευάσματα αντιαγγειογενετικών παραγόντων στην θεραπεία της υγρής μορφής των εκφυλίσεων της ωχράς κηλίδας,της διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας,των αποφράξεων των φλεβών και επίσης σαν στεροειδή εμφυτεύματα βραδείας αποδέσμευσης στις αγγειακές παθήσεις και τις ενδοφθάλμιες φλεγμονές.

Με πρόσθια ή οπίσθια προσπέλαση χωρίς εμφανείς μετεγχειρητικές ουλές λόγω ανατομικής θέσης τομών. Δύναται να συνδυαστεί εύκολα με ταυτόχρονη βλεφαροπλαστική για μέγιστο αισθητικό αποτέλεσμα.

Για αντιμετώπιση απόφραξης τους από φλεγμονή,συμφύσεις,τραύμα,όγκους,στένωση δακρυϊκών σημείων που προκαλούν δακρύρροια.

Πραγματοποιούνται με τοπική αναισθησία στο εξωτερικό ιατρείο χωρίς να απαιτείται χώρος χειρουργείου.

Πραγματοποιείται με γενική αναισθησία και ακολουθείται από τοποθέτηση οφθαλμικής πρόθεσης με πολύ καλό αισθητικό αποτέλεσμα.

Περιλαμβάνει τη χρήση συνδυασμού βοτουλινικής τοξίνης και ενεσίμων εμφυτευμάτων υαλουρονικού οξέος για την αποκατάσταση της χαμένης ελαστικότητας του δέρματος ,του μυικού τόνου και της απώλειας όγκου με την ηλικία μετά από ενδελεχή, εξατομικευμένη μελέτη του προσώπου κάθε ασθενούς.

Πραγματοποιείται με ενέσεις βοτουλινικής τοξίνης στους αντίστοιχους μύες

Απαιτεί συνδυασμό εμφυτεύματος λευκόχρυσου στο άνω βλέφαρο και ανύψωσης/σύσφιξης του παρετικού κάτω βλεφάρου.

Πραγματοποιείται με χρήση αυτομοσχεύματος επιπεφυκότα για μείωση υποτροπών (80 % πλήρης ίαση).

Με τη χρήση παλμικού φωτός επιτυγχάνεται η θεραπεία της νόσου των αδένων του βλεφάρου, που βελτιώνει τα συμπτώματα της βλεφαρίτιδας και της συνοδού ξηροφθαλμίας.

Με τη μέθοδο της βλεφαροτομής για αποκατάσταση της κάλυψης του εκτεθειμένου οφθαλμικού βολβού.

Προσφορές Συνεργαζόμενων Οπτικών

Ειδικές οικονομικές προσφορές συνεργατών οπτικών

σε απλά γυαλιά οράσεως και συνδυασμένα γυαλιά ηλίου μέχρι 10 βαθμών μυωπίας (100€) –
Πολυεστιακα γυαλιά (200€)